Se alla

Liberalerna kritiserar planer på att skjuta upp investeringar i Sätra

Torsdag 7 september 2023

Roger Haddad, oppositionsråd för Liberalerna, uttrycker sin oro över majoritetens beslut att skjuta på dessa viktiga investeringar. ”Det ger helt fel signal i en besvärlig tid där vi ser att staden måste gå före och behålla utvecklingstrycket, inte minst i området Sätra,” säger Haddad i en intervju till VLT.
Liberalerna anser att socialdemokraternas tvekan och kortsiktiga strategi riskerar att sätta viktiga investeringar i fara. Partiet förespråkar istället en hårdare prioritering för att säkra dessa nödvändiga satsningar. Haddad betonar att bristen på platser i förskolor och skolor är ett akut problem som påverkar hela Västerås. Han påpekar att Liberalerna har varit särskilt aktiva för att säkra beslut om nya förskolor och skolor i Sätra, men även i centrala Västerås. Detta anses vara en grundläggande förutsättning för att skapa hållbara stadsdelar.
”Vi har satt vilka problem som uppstår när man inte bygger skola och förskola i ett nytt bostadsområde. Vi får inte upprepa samma misstag, men det är precis vad Socialdemokraterna är på väg att göra,” varnar Haddad. Liberalerna uppmanar majoriteten att ompröva sitt beslut och prioritera investeringar i utbildning och barnomsorg i Sätra för att säkerställa en positiv och hållbar utveckling av området.
Vill du läsa mer om bostadsområdet Sätra kan du läsa mer här: https://www.vasteras.se/kommun-och-politik/vasteras-utvecklas/satra.html