Intervju i Tidningen NU nr. 42 (2017)

Vem är du?

35-årig civilekonom från Handelshögskolan, med bakgrund inom verkstadsindustrin. Intressen vid sidan av politik och samhälle är litteratur, historia, teater och företagande.

Vilka frågor är viktigast för dig att driva i kommunen?

På ett övergripande plan är den viktigaste frågan att alla, oavsett bakgrund, ska äga friheten och inte få sina livschanser trampade på eller beskurna av andra människor eller grupper. Konkret i Västerås kommunpolitik innebär denna ambition just nu att vi driver på för en omprioritering av kommunens resurser, bort från konstiga projekt i det kommunala uppdragets utkant och till välfärdens kärna i form av skola och äldreomsorg.

Vilka partier samarbetar ni med i kommunen?

Vi har löst oppositionssamarbete med M. C och KD ingår i majoriteten tillsammans med S och MP.

Hur kommer det sig att du började med politik och varför L?

När jag passerat 25 års ålder och hade etablerat mig på arbetsmarknaden kände jag att jag hade en del tid över. Då ville jag göra en ideell insats för samhället, så jag anmälde mig som frivillig nämndeman via Liberalerna. På den vägen är det. Jag har nog alltid varit mittenväljare. Den socialliberala åskådningen ligger mig nära.

Dold talang?

Många. Men de kan jag ju inte avslöja här.