Se alla

Det är viktigt att behålla funktionella servicehus

Torsdag 30 november 2023

Liberalernas Roger Haddad, Jacob Axelson och Bengt-Åke Nilsson svarar i en artikel på inlägg om Servicehusens framtid i VLT.

Svar på inläggen ”Det ska vara tryggt att bli gammal i Västerås – även i framtiden”, och ”Trygghetsboende kan inte ersätta servicelägenhet”, VLT den 16 november.

Det var helt i sin ordning att ta ett beslut att avveckla Resmilans servicehus, med tanke på de bristerna där. Men vi, Liberalerna, vill behålla funktionella servicehus. Och det vi mest vänder oss med är det beslut om att stoppa möjligheten att få flytta in på servicehus. Vi stöder fullt ut pensionärsorganisationernas krav på att ompröva detta olyckliga beslut.

I majoritetens långa inlaga beskylls Liberalerna att utöva desinformation i frågan, utan på minsta sätt ge besked om vari den påstådda desinformationen ligger. Dessutom kommer i artikeln en lång rad av anklagelser om hur den tidigare majoriteten skötte äldreomsorgen. Märkligt att företrädarna för S och C skriver under på detta då de då var en del av denna majoritet.

Det viktigaste nu för oss som vill behålla funktionella servicehus är att beslutet om intagningsstopp rivs upp. Den kampen fortsätter, det kan vi från Liberalerna lova.

Som ett första steg har Liberalerna lagt en motion till kommunfullmäktige om servicehusens framtid.

Roger Haddad (L)

Gruppledare och oppositionsråd

Jacob Axelson (L)

Ledamot i äldrenämnden

Bengt-Åke Nilsson (L)

Tidigare ordförande i äldrenämnden

Publicerad i VLT 29 november 2023